Woensdag Fietsdag

zondag 20 mei 2018 - 06:00
Fietsen is gezond, snel en ideaal om de stress tegen te gaan. De velo wint aan populariteit, maar de meeste Vlamingen nemen nog steeds de wagen naar het werk. Zelfs voor korte afstanden.

Onze wegen slibben dicht, de files kosten werkgevers en overheid handenvol geld en onze luchtkwaliteit behoort tot de slechtste van Europa. Dat kan beter. 

Om de Vlaming aan het fietsen te krijgen, lanceert Woensdag Fietsdag haar tweede fietscampagne, dit jaar in het teken van het woon-werkverkeer. De velo op naar de job, onder het motto ‘Go With The Velo!’. 

woensdag fietsdag

Met de fiets naar het werk

In de eerste plaats wil de campagne een appel doen op het fietsappeal voor wie binnen een haalbare straal van z’n job woont. Denk aan 10 kilometer. Al zijn er zeker ook potentiële cyclisten schuilen in werknemers die verder weg wonen. Al is het om een stuk van het traject per fiets af te leggen. 

Bedrijven kunnen hun werknemers motiveren met fietsvergoedingen, een (elektrische) fiets, of andere stimulansen (een deelfiets, fietsherstelplaats, douches …). Collega’s kunnen elkaar motiveren door in peloton naar het werk te fietsen. En de overheid kan haar duit in het zakje doen met veilige fietspaden en aangename fietsroutes. 

Geen woorden maar daden

Maar de grootste inspanning moet uiteindelijk van de fietsers zelf komen. De wil is er, nu de daad nog. 

Woensdag Fietsdag wil Vlamingen warm maken om meer op het zadel te kruipen. Naar het werk, maar ook  om boodschappen te doen of korte afstanden te overbruggen. Want één dag per week op de fiets maakt al een verschil. Voor de files, de gezondheid, de portemonnee en het milieu!

Iedereen naar woensdagfietsdag.be

Woensdagfietsdag.be is het centrale campagne-instrument: iedereen die zich engageert om minstens één dag per week naar het werk te fietsen, kan er zich registreren en zijn kilometers opgeven. 

De website pakt uit met persoonlijke verhalen, tips, blogs, wedstrijden en uitgebreide randinformatie. Het doel is om zoveel mogelijk ‘jobtrappers’ te activeren. Anderzijds worden ook fietsvriendelijke bedrijven opgeroepen om de campagne te delen, en zelf acties op touw te zetten.

Over Woensdag Fietsdag

Woensdag Fietsdag is een initiatief van Cera en KBC, met de medewerking van Mobiel 21, VAB en vele trappende partners

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!