Weer meer koffiebranderijen in onze provincie

woensdag 12 december 2018 - 17:06
Bart Segers
Koffiebranderij, boost, stijging
Er komen weer meer en meer koffiebranderijen bij in West-Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, het Belgisch Statistiekbureau. Door de economische crisis moesten veel kleine bedrijven die koffie verwerken de deuren sluiten. Tot 2013 zakte het aantal koffiebranderijen in onze provincie. Maar de laatste jaren komen er weer meer bij. Dit jaar zijn er weer 23.

Het nieuwe nummer van West-Vlaanderen Werkt, een magazine van de provincie, gaat over de koffiesector bij ons. Hoofdredacteur Jan Bart Van In vertelt waarom er toch weer koffiebranders bijkomen. "Ze spelen in op de trend naar authentieke voeding. Ze maken kwaliteitskoffies die gekenmerkt zijn door een zeer langzaam brandproces. Door ook wat lagere temperaturen en door zeer authentieke melanges van koffie."

Ze maken kwaliteitskoffies die gekenmerkt zijn door een zeer langzaam brandproces. Door ook wat lagere temperaturen en door zeer authentieke melanges van koffie.

Jan Bart Van In, hoofdredacteur West-Vlaanderen Werkt

Ook jongeren aanspreken met je koffie is belangrijk. Bij het familiebedrijf Grootmoeders Koffie in Wevelgem houden ze daar rekening mee. Dat zegt koffiebrander Patrick Hanssens. "Dat doe je door te werken met zachte koffiesmaken met een licht verteerbaar karakter. Zo leer je de jeugd koffie drinken!"

Werken met zachte koffiesmaken met een licht verteerbaar karakter ... Zo leer je de jeugd koffie drinken!

Koffiebrander Patrick Hanssens, Grootmoeders Koffie

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!