Veel ongeruste bezoekers op infomarkt hoogspanningslijn Ardooie

dinsdag 28 mei 2019 - 17:19
Michaël Janart
Foto: Radio 2
In Ardooie is er vandaag een informatiemarkt over de aangekondigde hoogspanningslijn. Heel wat buurtbewoners gaan langs omdat ze bang zijn dat de nieuwe lijn voor gezondheidsproblemen zal zorgen. Ze vragen om ze ondergronds te stopppen.

In het cultureel centrum van Ardooie loopt dinsdag tot acht uur 's avonds nog een informatiemarkt over de geplande hoogspanningslijn Ventilus. Die moet stroom van windmolenparken voor onze kust naar het binnenland brengen. Voor de lijn is er 22 km aan nieuwe bovengrondse elektriciteitsleidingen nodig. Die zouden komen langs de autoweg E403 komen, tussen Jabbeke en Izegem. Maar er is veel protest van mensen uit de buurt. Ze zeggen dat hoogspanningslijnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Ze vragen de leiding ondergronds aan te leggen.

Nog niks beslist

De organisatoren van de informatiemarkt in Ardooie beklemtonen dat er nog geen definitieve beslissing is. Brigitte Borgmans: "We houden deze infomarkt net om mensen de kans te geven om te reageren. Dit is maar een voorstel. Er zijn verscheidene alternatieven. Pas als iedereen zijn mening heeft kunnen geven, worden er definitieve beslissingen genomen."


De komende weken zijn er ook nog informatiemarkten in Lichtervelde, Zedelgem, Izegem, Torhout en Jabbeke. 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!