Steve Vanneste opnieuw opgepakt

zondag 2 december 2018 - 20:15
Veerle Deblauwe
Steve Vanneste (29), het vroegere gemeenteraadslid voor Vlaams Belang in Kortrijk, zit in de cel omdat hij zijn vriendin zwaar heeft toegetakeld.

Gisterenmorgen, toen Vanneste thuiskwam, ontstond een hevige discussie met zijn vriendin. De jonge vrouw kreeg vuistslagen in het gezicht, en ligt in het ziekenhuis. Ze kon tijdens het incident haar zus verwittigen. Toen die samen met de politie arriveerde aan de flat van Steve Vanneste, probeerde die ook de zus aan te vallen. De politie kon dat echter verhinderen.

Niet de eerste keer

Vanneste kwam de jongste maanden herhaaldelijk in het nieuws met racistische incidenten, gepleegd onder invloed van alcohol. Hij moest zich ook al terugtrekken als kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen en werd ook al uit de partij gezet. In augustus ging een filmpje viraal waarin hij de uitbater van een Kortrijkse nachtwinkel het ene racistische verwijt na het andere naar het hoofd slingerde. In september werd Vanneste in Ieper opgepakt nadat hij 's morgens in dronken toestand een ongeval veroorzaakte. En eind oktober verwees de raadkamer in Ieper de cafébaas door naar de correctionele rechtbank voor poging doodslag. Hij had namelijk na een cafédiscussie in Ieper 's nachts twee jongemannen achtervolgd,  hen geslagen en hij had tot drie keer toe geprobeerd om hen omver te rijden.  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!