Stadionverbod Zulte Waregem-supporters uitgebreid

donderdag 13 december 2018 - 17:37
Florence Depauw
De voetbalsupporters van Zulte Waregem zijn ongerust. Ze zijn bang voor een heksenjacht door de politie. Supporters met een stadionverbod mogen voortaan ook niet meer in de omgeving van het Regenboogstadion in Waregem komen. En dat vijf uur voor én vijf uur na een wedstrijd. 

De supporters met een stadionverbod mogen niet meer in de omgeving van het Regenboogstadion komen. Het gaat om een vrij brede perimeter: van het station tot het op- en afrittencomplex van de E17. De supporters begrijpen dat de politie daarmee hardleerse hooligans wil aanpakken. "Maar het mag niet de bedoeling zijn om de gewone supporter, die voor een kleinigheid een stadionverbod heeft gekregen, op die manier te straffen", zegt Geert Titeca, voorzitter van de supportersfederatie van Zulte Waregem.

Geen heksenjacht

"Het zou toch jammer zijn als mensen, die uit onwetendheid een bekertje in de lucht hebben gegooid, daarvoor een stadionverbod krijgen. En op zaterdagnamiddag bij wijze van spreken geen ijsje meet kunnen eten of geen pintje bier meer kunnen drinken op de Markt van Waregem. Dat willen we toch proberen te vermijden", zegt Titeca.

Op een vergadering gisteravond heeft de politie verzekerd dat er geen heksenjacht komt. De stad Waregem heeft het stadionverbod enkel uitgebreid om kordaat te kunnen optreden wanneer het echt nodig is.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!