Reconstructie van moord in centrum Oostende

donderdag 13 december 2018 - 16:19
Bart Segers
In het centrum van Oostende is donderdag een reconstructie gehouden van de moord op een man van 50. Het lichaam van die man werd op 6 oktober gevonden in de kelder van de verdachte van de moord. Die man van 30 wordt ervan verdacht dat hij het slachtoffer heeft omgebracht met een messteek.

De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar goed. Het slachtoffer was op 6 oktober net vrijgelaten uit het psychiatrisch centrum in Beernem en was 's middags nog samen met de verdachte op zoek gegaan naar een appartement in Oostende. 

Discussie onder invloed van drugs

Maar 's nachts begonnen de twee fel te discussiëren, ze waren allebei onder invloed van drugs. Het slachtoffer werd neergestoken en na de steekpartij viel de verdachte in slaap. Toen hij weer wakker werd, probeerde hij het slachtoffer eerst zelf nog te reanimeren en hij belde zelf ook de hulpdiensten. Het was nooit zijn bedoeling om het slachtoffer te vermoorden, zegt z'n advocaat Kris Vincke. "Het was een heel goeie vriend van hem. Hij blijft herhalen dat hij niet door had dat hij het slachtoffer gedood had. De reconstructie toont zeker niet aan dat er moord zou zijn. Maar we moeten natuurlijk het onderzoek afwachten. Mijn cliënt zegt zelf dat er nooit enige voorbedachtheid is geweest."

Het was een heel goeie vriend van hem. Hij blijft herhalen dat hij niet door had dat hij het slachtoffer gedood had. De reconstructie toont zeker niet aan dat er moord zou zijn.

Kris Vincke, advocaat verdachte

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!