KIES19: Vlaams Belang het grootst in kanton Izegem

maandag 27 mei 2019 - 12:47
Barbara Dejonckheere
Het kanton Izegem is het enige kanton in West-Vlaanderen waar Vlaams Belang de grootste partij is. Izegem is de stad van burgemeester Bert Maertens, die Geert Bourgeois opvolgt.

24,2% haalt het Vlaams Belang in het kanton Izegem. N-VA haalt er 23,9%. Het is het enige kanton in onze provincie waar Vlaams Belang de grootste partij is. "Kanton Izegem is niet alleen de stad Izegem. Ik ga ervan uit dat wij in de stad nog altijd de grootste partij zijn. Onze buurgemeente Ingelmunster behoort ook tot ons kanton. " zegt burgemeester en lijsttrekker voor N-VA Bert Maertens.

"In elk geval is Vlaams Belang ook in Izegem groot geworden. Dat is niet meteen een verrassing, want bij de gemeenteraadsverkiezingen had het Vlaams Belang ook al een zetel extra verworven. De afgelopen weken hoorde ik veel mensen die zeiden 'We vinden jou wel een goede burgemeester, maar op nationaal vlak moet er iets gebeuren. Daarom overwegen we een stem voor het Vlaams Belang'. Ik denk dat de kiezer gekozen heeft voor meer Vlaamse autonomie. Als je dat combineert met een groot ongenoegen, dan kom je bij het Vlaams Belang terecht." 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!