KIES19: "Mij laten neerhalen? Nee, ik ben slimmer dan dat"

maandag 27 mei 2019 - 15:09
Marie Reynaert
mensen in stemhokjes
Foto: Radio 2
Aan tafel, in de fitness, op het werk... Overal gaat het over de grote overwinning van de extreemrechtse partij, Vlaams Belang. Ook op werkplaatsen waar er veel mensen met een migratieachtergrond werken. In VDL bijvoorbeeld, een productiebedrijf voor bussen in Roeselare.

"Mijn collega naast mij heeft op Vlaams Belang gestemd en dat is zijn keuze", zegt een werknemer met een andere origine. "Dat is de werking van een democratie, het is niet omdat hij voor Vlaams Belang stemt dat hij tegen mij stemt."

Perfecte samenwerking

Ook volgens die collega, die dus op de extreemrechtse partij heeft gestemd, zorgt het niet voor problemen: "Ik werk met verschillende mensen met een andere origine samen en dat gaat perfect. Ik heb gestemd voor die partij omdat ik vind dat er verandering nodig is. We kunnen de deur niet voor iedereen open laten."

Ik ga mezelf niet naar beneden halen daardoor, ik ben slimmer dan dat.

Werknemer van transportbedrijf LVD met een migratieachtergrond

De meerderheid van het transportbedrijf VDL stemde voor het Vlaams Belang en daar wordt openlijk over gesproken. "Ik ga mezelf niet naar beneden halen daardoor, ik ben slimmer dan dat", zegt de werknemer met een andere achtergrond. "Goed samenwerken is belangrijker dan discussies hebben over wie op welke partij stemt."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!