Gevaarlijke "grapjas" in Izegem

dinsdag 16 oktober 2018 - 17:57
Luc Vanhauwaert
Gevaarlijke "grapjas" in Izegem
Schepen Kurt Himpe van Izegem kan de humor van een of meerdere grapjassen in zijn stad niet smaken. In Izegem werden al verschillende keren verkeersborden omgedraaid. Omdat dit levensgevaarlijk is, dient de schepen vandaag al voor de tweede keer een klacht in tegen onbekenden.

In Izegem werden al verschillende keren verkeersborden omgedraaid, zodat je tegen de achterkant of zijkant aankijkt, in plaats van tegen de voorkant. Dat is levensgevaarlijk zegt schepen van mobiliteit Kurt Himpe. Hij dient vandaag voor de tweede keer een klacht in tegen onbekenden.

Al verschillende feiten

Een bord dat aangeeft dat het om eenrichtingsverkeer gaat, werd omgedraaid. Daar inrijden, kan levensgevaarlijk zijn, zegt Kurt Himpe. Op een andere plaats waar de straat met opzet zo nauw is ingericht dat de ene rijrichting moet wachten op de andere, werd net het bord dat die voorrang regelt omgedraaid. Ook dat is vragen om ongevallen. Na deze feiten heeft Himpe al klacht ingediend. Maar vandaag doet hij het opnieuw nadat bij de Sint-Tillokerk een richtingaanwijzer die een parkeerterrein aangeeft in de verkeerde richting is gedraaid, waardoor mensen dreigen verloren te rijden.

Wie een verkeersbord omdraait, is mee verantwoordelijk voor het verkeersongeval dat daardoor kan ontstaan. Dat kan dus een zeer dure grap worden."

 

Kurt Himpe, schepen van mobiliteit in Izegem

Oproep

De schepen roept iedereen op om waakzaam te zijn en omgedraaide borden onmiddellijk te melden aan het stadsbestuur. Hij waarschuwt ook dat wie een verkeersbord draait, zich medeverantwoordelijk kan maken voor een verkeersongeval dat op die plaats ontstaat en dat kan een dure grap worden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!