Geen nachtklok meer op Kortrijkse site

vrijdag 30 november 2018 - 11:29
Bart Segers
Kortrijk, nachtklok, V-tex
Vanaf vrijdag mag je ook 's avonds en 's nachts weer op de V-Tex site in Kortrijk. Na aanslepende problemen met hangjongeren voerde de stad er de nachtklok in. Maar alles lijkt nu opgelost. Er wordt wel bekeken wat er moet gebeuren om nieuwe problemen tegen de zomer te voorkomen. Een zomerbar is een optie.

Begin september voerde de stad Kortrijk een verbod in om tussen zes uur 's avonds en zes uur 's ochtends op de V-Tex-site te komen. Dat is een pleintje met een buurtcentrum op de terreinen van een vroegere textielfabriek.

Buurtbewoner aangevallen

Afgelopen zomer waren er lange tijd problemen met hangjongeren die er lawaai maakten, drugs dealden en zelfs een buurtbewoner aanvielen. "Dat incident vond plaats eind juli", getuigt de man. "Leuk is anders, maar het goede is dat de hele zaak daarna wel in een stroomversnelling is geraakt. Ook voor het stadsbestuur en de politie was die aanval de druppel te veel. Kort daarna is de nachtklok ingesteld."

Zomerbar organiseren

Ondertussen zijn de problemen van de baan en mogen kinderen, jongeren en andere buurtbewoners 's avonds weer de site op. "Met de regen en de kou is de kans op overlast door hangjongeren sowieso al minder groot", zegt de buurtbewoner. "Maar we denken ook al vooruit met het buurtcomité, de politie en het stadsbestuur. We willen voorkomen dat er volgende zomer weer problemen zijn en onderzoeken een aantal pistes. We zouden graag de sociale controle op het pleintje wat opvoeren, bijvoorbeeld door er een soort zomerbar te organiseren voor de mensen uit de buurt."

We zouden graag de sociale controle op het pleintje wat opvoeren, bijvoorbeeld door er een soort zomerbar te organiseren voor de mensen uit de buurt.

Buurtbewoner die eerder werd aangevallen

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!