Eerste burgemeesters leggen eed af

donderdag 29 november 2018 - 16:08
Florence Depauw
De eerste van alle burgemeesters die op 14 oktober werden verkozen, hebben hun eed afgelegd. Dat doen ze bij gouverneur Carl Decaluwé, in zijn ambtswoning in Brugge.

Lies Laridon (CD&V) van Diksmuide beet de spits af, maar voor haar was het niet meer nieuw. Zij was al burgemeester en verlengt nu haar mandaat.

Nieuw

Daarna was het de beurt aan Anthony Dumarey (Open VLD) van Oudenburg. Als burgemeester trouw zweren, was voor hem wel nieuw. "Uiteraard deed ik dat met een enorm trots gevoel. Toen ik vanmorgen wakker werd, was het wel even wennen aan het idee dat ik later op de dag de eed zou afleggen. Ik zit al 24 jaar in de gemeenteraad in Oudenburg en ben al 18 jaar provincieraadslid. Maar nu zit ik voor het eerst in de meerderheid en dan nog onmiddellijk als burgemeester. Ik ben dus bijzonder fier! Het is een positief en aangenaam moment om mee te maken", zegt Dumarey.

Toen ik vanmorgen wakker werd, was het even wennen aan het idee dat ik later op de dag de eed zou afleggen.

Anthony Dumarey

Voor 1 januari

Na Dumarey kwamen ook nog de burgemeesters van Oostkamp en Houthulst aan de beurt en morgen nog vier. De rest van de West-Vlaamse burgemeesters leggen hun eed af in december. Voor 1 januari moeten ze alle 64 bij de gouverneur zijn geweest, want op 1 januari starten ze.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!