Drie Oostendse leerlingen redden leven in Frankrijk

maandag 8 oktober 2018 - 14:39
Bart Segers
Oostende, Pegasus, helden, verdrinkingsdood
Drie leerlingen van de Pegasus-school hebben op schoolreis een man gered die aan het verdrinken was. De leerlingen waren met de klas op uitstap in Bayeux in Frankrijk, toen ze een man in de rivier zagen liggen met zijn gezicht in het water. Drie jongens van de school haalden de man uit het water en dienden hem de eerste zorgen toe. "Die meneer zag er helemaal blauw uit", zegt leerling Thomas Week.

Thomas Week uit het zesde middelbaar van de school Pegasus in Oostende was één van de reddende engelen. "We hebben de hartslag en de ademhaling gecontroleerd. Maar die meneer zag er nogal blauw uit. Dus hebben we hem voor de zekerheid in de veiligheidshouding gelegd. Na vijf minuten waren de reddingsdiensten aanwezig en hebben zij de situatie kunnen overnemen."

We hebben de hartslag en de ademhaling gecontroleerd. Maar die meneer zag er nogal blauw uit. Dus hebben we hem voor de zekerheid in de veiligheidshouding gelegd.

Thomas Week, leerling zesde middelbaar

De geredde man is ondertussen terug stabiel, maar hij ligt wel nog in het ziekenhuis. Hij zal de Oostendse leerlingen heel dankbaar zijn!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!