Broek op de enkels in kieshokje Knokke

dinsdag 28 mei 2019 - 11:06
Sofie Pattyn
Foto: Radio 2
Niels uit Knokke, die zondag zijn broek liet zakken in het stemhokje, haalde daar de internationale pers mee. De opvallende foto van de blote benen en omlaag gevallen broek van de man gingen al snel het hele internet rond.

“Het was eigenlijk eerder een ingeving van het moment”, zegt Niels Deleyn (31). “Maar als politici hun broek mogen laten zakken voor een stem, dan mag ik dat ook doen tijdens het stemmen.”

Ambiance

Niels woont al een tijdje in Amsterdam, maar zondagmorgen zakte hij naar het cultuurcentrum in Knokke af om er zijn stem uit te brengen. Toen hij zijn voormalige godsdienstleraar als bijzitter zag zitten, gaf hij hem zijn telefoon met de vraag om een foto te nemen terwijl hij aan het stemmen was. “Er hing daar maar weinig ambiance en ik wou er wat vrolijkheid in brengen. Eenmaal in het hokje kwam ik plots op het idee. De fotograaf kon er alleszins om lachen. En ook de rest van het stembureau zag er de humor wel van in.

Foto viraal

De prille dertiger besloot om de foto in kwestie op sociale media te gooien. Maar die werd al snel door verschillende nieuwssites opgepikt. In geen tijd stond zijn foto op Vlaamse, Nederlandse, Spaanse en zelfs Oostenrijkse websites. “Onderweg naar Amsterdam kreeg ik plots non-stop berichten. Die foto had duidelijk wat los gemaakt. Plots zag mijn vriendin, die in Oostenrijk woont, mijn benen zelfs op een Oostenrijkse website verschijnen. Het ging allemaal heel erg snel.”

Legaal?

Blijft de vraag of wat Niels deed wel helemaal legaal is. Al heeft hij niet meteen schrik voor een boete. “Ik heb niemand kwaad gedaan, hé. En ik heb gewoon braafjes gestemd zoals van mij verwacht wordt. Misschien twijfelde ik wel even tussen twee potloden (lacht). Maar goed, iedereen heeft eens goed gelachen en we hebben niemand geschoffeerd. Ik zie dus niet meteen een probleem.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!