Bredenaar bekent dat hij lijk moeder begroef in duinen Oostende

dinsdag 28 mei 2019 - 12:23
Stefaan Struyve
Foto's : Radio 2
Het lichaam dat maandagavond gevonden werd in de duinen van Oostende, is wel degelijk dat van de 82-jarige vrouw uit Bredene die al twee jaar niet meer gezien was. Haar zoon heeft bekend dat hij zijn moeder er heeft begraven.

Op aanwijzen van de zoon werd gezocht in de duinen op de grens van Oostende en Bredene. "Gisterenavond is het lichaam van de dame in de duinen gevonden", zegt Fien Maddens van het parket in West-Vlaanderen. "Daarna is de zoon opnieuw verhoord en heeft hij toegeven dat hij haar heeft geslagen, waardoor ze viel en overleed. Hij begroef haar de volgende ochtend in de duinen."

De politie kwam de verdwijning van de 82-jarige vrouw op het spoor toen ze haar identiteitskaart maar niet kwam vernieuwen. Bepaalde elementen wezen erop dat de zoon wel van meer zou moeten weten. Hij werd dan ook 10 dagen geleden opgepakt door de politie en verhoord. Uiteindelijk bleek dat zijn moeder al sinds midden 2017 geen teken van leven meer had gegeven, terwijl de zoon intussen haar pensioen bleef opstrijken. 

Zoon verdacht van oudermoord

De man werd intussen aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van gijzeling, informaticabedrog en oplichting. Het Openbaar Ministerie zal, na de bekentenissen, aanvullend oudermoord vorderen. De man riskeert levenslange opsluiting.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!