Boos of niet: bos komt er toch

donderdag 13 december 2018 - 15:54
Florence Depauw
Of de buurtbewoners nu boos zijn of niet ... donderdagmorgen zijn ze in Wielsbeke toch een extra bos beginnen planten. De buurtbewoners schakelen nu een advocaat in.

Er komt een extra deel bij in het Ooigembos. Maar verschillende bewoners zijn daar dus absoluut niet over te spreken. Het bos komt pal voor hun huis en daardoor verliezen ze hun prachtig vergezicht. Ze zijn telkens geïnformeerd geweest, maar ze wisten niet dat het zo'n dichtbebouwd en hoog bos zou worden. En dat maakt buurtbewoners Dirk De Martelaere en Thomas Dumont boos.

Er staat ook letterlijk in het plan dat ze de vergezichten willen vrijwaren, maar wat ze nu doen is compleet het tegenovergestelde.

Buurtbewoners Dirk en Thomas

Vergezicht niet gevrijwaard

"We zijn niet tegen het aanplanten van een bos", zeggen Dirk en Thomas. "Het was zelfs de bedoeling om een stuk extra aan te planten, om een aansluiting te maken met bestaande bossen. En dat was voor ons perfect, maar in het ruimtelijk ordeningsplan spreekt men effectief over kleine landschapselementen. Dat zijn struiken, hagen en af en toe een boompje. Er staat ook letterlijk in dat ze de vergezichten willen vrijwaren, maar wat ze nu doen is compleet het tegenovergestelde."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!