88-jarige Oostendenaar gamet elke dag

woensdag 17 oktober 2018 - 14:20
Florence Depauw
André Vanheste is 88 jaar oud en racet alsof zijn leven ervan afhangt. Dat lezen we in "De Morgen". Hij doet dat gelukkig niet op de weg, maar op zijn zolder. Daar hebben de modelvliegtuigjes plaats moeten maken voor een racesimulator. "Mijn vrouw naait en breit, ik race aan 200 kilometer per uur. Of meer."

André Vanheste uit Oostende leerde de racesimulator kennen via de man van zijn kleindochter. "Hij heeft zo'n racestoel thuis en demonstreerde me een spelletje. Daarna vroeg hij of ik ook eens wou proberen. In het begin was het wat opletten, maar verdorie: het was zo plezant. Ik ben onmiddellijk op zoek gegaan naar een tweedehandsracetoestel en vond er eentje dicht bij mij thuis. Ik heb het direct gekocht", zegt André.

Ik speel elke dag een paar uur en zou het niet meer kunnen missen.

André Vanheste (88)

Geen verkeerslichten

"Wat ik er zo leuk aan vind? Dat je sjette kan geven en dat er nergens verkeerslichten staan. Bovendien is het niet erg als je eens botst tegen een andere auto of in de vangrail vliegt. Je kan met je racewagen ook in een ander land rijden en dan zie ik prachtige landschappen. Die spelletjes zijn heel mooi gemaakt", vertelt André.

Sjette geven is het leukste dat er is!

André Vanheste (88)

Er staat geen leeftijd op

"Iedereen kan racen. Of je nu twintig jaar oud bent of een beetje ouder, zoals ik. Het enige is wel dat je niet mag schudden en beven, want je moet nog goed kunnen sturen. En als je epilepsie hebt, mag je dit spelletje ook niet spelen. Gelukkig heb ik daar geen last van. De kleine lettertjes op het scherm zijn soms wel moeilijk te lezen. Dat geef ik wel toe", lacht André.

Loading video...

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!