1 op 5 Kortrijkse jongeren blijft werkloos

donderdag 13 december 2018 - 17:18
Florence Depauw
In de regio Kortrijk zijn er nog altijd even veel werkloze jongeren als tien jaar geleden. En dat in een provincie die schreeuwt om werkvolk. 1 op de 5 Kortrijkse jongeren raakt maar niet aan het werk.

1 op de 5 Kortrijkse jongeren is werkloos. Die cijfers komen van "JONK". Dat is een organisatie die, samen met de VDAB en de stad Kortrijk, probeert om werkloze jongeren aan een job te helpen. Elk jaar proberen zo'n 60 Kortrijkse jongeren via "JONK" aan een job te geraken.

Contact via smartphone of pc

De mensen van "JONK" proberen jongeren tegenwoordig op een andere manier te bereiken. "Vroeger vond je de jongeren op straat, maar tegenwoordig proberen we hun vertrouwen te winnen via hun smartphone of computer", zegt Noortje Desmet van "JONK". "Jongeren zitten iets veiliger achter hun computer, waardoor we nu op die manier ook een brug kunnen maken. Ik hoop dat we zo verder mogen doen en er kunnen zijn voor die jongeren die het nodig hebben. Daarnaast hoop ik ook dat we nog veel meer partners mogen ontmoeten en bij onze werking kunnen betrekken."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!