Woonzorgcentrum Kampenhout zonder elektriciteit

woensdag 12 december 2018 - 15:38
Kristel Smout
Er is vandaag geen elektriciteit in het OCMW en in het woonzorgcentrum Molenstee in Kampenhout. De stroom wordt de hele dag uitgezet voor verbouwingswerken in het woonzorgcentrum. Maar het personeel heeft ervoor gezorgd dat de bewoners daar geen last van hebben.

In het woonzorgcentrum Molenstee in Kampenhout wisten ze gelukkig al langer dat ze vandaag zonder stroom zouden zitten. Ze hebben zich dus kunnen voorbereiden. De kippenfilets voor het middageten worden buiten gebakken op een barbecue, daar zorgt de directeur voor. 

Kaarsen in het toilet

"We hebben de mensen dik aangekleed", zegt hoofdverpleegkundige Ingrid Jacobs. "We hebben ook extra dekentjes voorzien. Onze animator zorgt voor muziek waarbij de mensen veel kunnen bewegen. In het toilet hebben we kaarsen gezet. De medicatie die normaal in de koelkast staat, wordt buiten op een koele plek gezet. En voor de mensen met een zuurstofapparaat die niet zonder stroom kunnen, hebben we een lange verlengkabel gelegd naar een aanpalend gebouw."

Zolang we maar eten krijgen

De rusthuisbewoners hebben er weinig last van. "Voor mij is het een normale dag", vertelt Monique. "Het is hier nog redelijk warm en zolang we eten krijgen is het goed. En die barbecue geeft een zomers gevoel". Het personeel heeft de bewoners ook dicht bij mekaar gezet. "Dat is gezellig", vindt Monique, "En zo leer je ook meer mensen kennen." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!