"Wil je in mijn straat komen flitsen?"

woensdag 17 oktober 2018 - 16:44
Kristel Smout
Oudebaan Korbeek-Lo
De tiende flitsmarathon van de politie is vanmorgen vroeg begonnen. En deze keer konden mensen aan de politie suggesties doen voor plekken waar snelheidscontroles nodig zijn. Bijna 9000 mensen deden een voorstel.

De flitsmarathon van de politie is ondertussen een traditie, maar deze keer heeft de politie rekening gehouden met suggesties van de burgers. Er zijn nogal wat mensen die de politie gevraagd hebben om in hun straat te komen flitsen.

Vliegen over de drempel

Er is zelfs een top 10 gemaakt van meest gesuggereerde plekken. En in die top 10 staat onder andere de Oudebaan in Korbeek-Lo. Daar mag je 50 kilometer per uur rijden, maar bijna niemand houdt zich daar aan. Een vrouw die sinds 1973 aan de Oudebaan woont, herinnert zich hoe er toen bijna geen verkeer was. "Het grote probleem nu is dat het een echte sluipweg geworden is voor mensen die naar hun werk rijden". Er is ondertussen een verkeersdrempel aangelegd, maar dat helpt niet. Automobilisten "vliegen" over de verkeersdrempel.  "Die mensen rijden met firmawagens en trekken het zich dat niet aan als hun wagen beschadigd raakt". Een andere buurvrouw vertelt: "Als ik 's morgens nog in mijn bed lig, hoor ik het verkeer voorbij razen. Eigenlijk is de Oudebaan een autostrade geworden".

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!