Vicky is Bruegelbakker van het jaar

dinsdag 28 mei 2019 - 21:19
Kristel Smout
In het Pajottenland zijn ze op zoek gegaan naar de Bruegelbakker van het jaar. Iedereen kon meedoen met de wedstrijd voor het lekkerste en origineelste Bruegelbrood. En de winnaar is Vicky Goossens uit Heikruis.

Vicky Goossens mag zich Bruegelbakker 2019 noemen. En ze heeft al wel wat ervaring met het bakken van ambachtelijk brood. Vicky heeft een hoevebakkerij waar ze ambachtelijk brood verkoopt. "Ik werk met het graan dat hier op ons landbouwbedrijf geteeld wordt. Mijn man is landbouwer. En wij gaan met ons eigen graan naar de Heetveldemolen waar ze bloem maken, waar wij dan ons brood mee bakken. Het is een watermolen waar op steen gemalen wordt, dus het is helemaal zoals vroeger."

Tien uur werk 

Het Bruegelbrood waar Vicky de wedstrijd mee won, ligt voorlopig nog niet in haar hoevewinkeltje. "Voor het Bruegelbrood ben ik in totaal tien uur bezig eer het uit de oven komt", vertelt Vicky. "Dus voorlopig zit het nog niet in het assortiment. Dit brood was voor mij een experiment, maar ik ga zeker bekijken hoe ik het toch in de winkel krijg."   

Korte nachten 

En net als alle bakkers, moet Vicky er vroeg uit. "Heel vroeg ja, dat hoort er jammer genoeg bij. De wekker loopt af om twee uur en om drie uur ben ik aan het bakken." 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!