Vakbond klaagt personeelstekort in de Leuvense noodcentrale aan

woensdag 12 december 2018 - 18:34
Jeroen Tuytten
Noodcentrale
De socialistische overheidsvakbond ACOD klaagt het personeelstekort aan in de noodcentrale van Leuven. De centrale verwerkt de noodoproepen van ruim 1 miljoen Vlaams-Brabanders. Door het personeelstekort is er niet genoeg personeel om de noodlijnen te bemannen.

De Leuvense noodcentrale heeft recht op 28 voltijdse personeelsleden maar nu zijn er dat slechts vijftien. Een van de oorzaken van het personeelstekort is ook de werkdruk. "Door de hoge werkdruk", zegt Jo Schelstraete van het ACOD, "zijn er veel mensen die afhaken en ander werk zoeken."  Er is momenteel een Vlaamse wervingsreserve van 76 mensen maar het duurt erg lang voor iemand effectief aan het werk kan. "Na de handtekening van de inspecteur van Financiën, kan het", volgens Schelstraete, "nog anderhalf jaar duren voor iemand aan de slag kan. En ondertussen blijven andere personeelsleden vertrekken."  Schelstraete spreekt dan ook van een 'vicieuze cirkel'. 

DODEN

De socialistische vakbond waarschuwt dat er door het nijpende personeelstekort doden kunnen vallen. Ze wil een onderhoud met de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem. Het personeelstekort van de Leuvense noodcentrale is een bekend probleem. In september werd de kwestie al aangeklaagd via een anonieme klacht van een personeelslid.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!