Stad Brussel wil binnen de komende zes jaar openluchtzwembad bouwen

donderdag 29 november 2018 - 19:36
Jeroen Tuytten
Actie met een droog zwembad in Vorst
Het nieuwe Brusselse stadsbestuur wil een openluchtzwembad bouwen in de hoofdstad. Het plan is opgenomen in het nieuwe bestuursakkoord. De stad Brussel denkt als locatie aan het Amerikaans Theater in Laken.

Het is de bedoeling dat het zwembad binnen de komende zes jaar wordt gebouwd, onderstreept kersvers schepen van Groen Bart Dhondt. "Er zijn in Brussel geen openluchtzwembaden en we moeten eens beginnen", zegt Dhondt. "Als stad Brussel engageren wij ons om binnen de komende legislatuur een zwembad te realiseren." Dhondt hoopt dat er nog andere gemeenten of het Brussels Gewest op de kar springen. Hij wil samen met burgers en verenigingen die in het verleden opkwamen voor zo'n openluchtzwembad de plannen concreet uitwerken.

Een van de verenigingen die al jaren streeft naar de bouw van een openluchtzwembad in Brussel is de vzw Pool is Cool. Zo voerde de vzw vorig jaar nog actie met een 'droog zwembad' in het park van Vorst (zie foto). Paul Steinbrück van Pool is Cool is tevreden. "Wij zijn natuurlijk heel blij, het is een stap in de goede richting." Steinbrück is voorzichtig optimistich. "Je moet in Brussel altijd oppassen met grote plannen, maar wij zijn optimistisch en zullen met onze ervaring en kennis helpen om de plannen te realiseren." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!