Rusthuis afgesloten door omslag met poeder na wenskaartenactie

donderdag 13 december 2018 - 17:54
willy vanthienen
In het woonzorgcentrum Armonea Quietas in Sint-Martens-Bodegem is een omslag toegekomen met wit poeder. De civiele bescherming is de omslag komen ophalen. Het rusthuis was de hele dag afgesloten voor bezoekers.

Oproep wenskaarten

Het rustoord lanceerde eerder deze week bij Radio 2 een oproep om wenskaarten te sturen naar de bewoners. "Tussen de wenskaarten zat dus ook de omslag met het verdachte wit poeder", zegt directeur Marc Derveaux. De politie en brandweer kwamen ter plaatse, net als een ambulance en de MUG. De medewerkster die de omslag had ontdekt, werd onderzocht, maar zij stelt het goed. 

Geen bezoek

"De bewoners mochten vandaag dus geen bezoek ontvangen", voegde directeur Marc Derveaux er nog aan toe. Alle bezoek werd terug naar huis gestuurd. Niemand mocht ook in de onthaalruimte komen, waar de omslag met het poeder werd geopend. Het personeel mocht het rustoord ook niet verlaten en voor hen werd het dan ook een lange werkdag. Waar de omslag vandaan kwam, zal het onderzoek nog moeten uitwijzen. Het gebouw werd vrijgegeven rond 20.30 uur.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!