Mars tegen Marrakesh gaat toch door

donderdag 13 december 2018 - 11:14
Kirsten Simons
De Mars tegen Marrakesh zal dit weekend dan toch doorgaan in Brussel. Minister-president Rudi Vervoort en burgemeester Philippe Close hadden de mars nochtans verboden.

De organisatoren van de Mars tegen Marrakesh verklaren dat ze zich niet neerleggen bij het verbod op de mars. Ze willen de mars toch laten doorgaan. “We hadden reeds zeer veel toegevingen gedaan aan de politie en het stadsbestuur”, zegt woordvoerder Filip Brusselmans. Zo waren de organisatoren reeds akkoord om de betoging om te vormen in een statische manifestatie op een plein met enkel toespraken en muziek. Ook dit werd geweigerd.

“Het mag niet doorgaan omdat het gaat om een bruine mars. Het gaat dus om een politiek spelletje in plaats van een veiligheidsmaatregel. De polarisatie en dictatuur van de PS beleven hoogdagen en we gaan ons daar niet bij neerleggen. Wij beroepen ons op de vrijheid van betogen en vergaderen", verklaart Filip Brusselmans.

Chaos?

Ondertussen hebben 10.000 mensen laten weten dat ze zondag naar Brussel willen komen voor de mars. Sommige mensen hebben zelfs bussen ingelegd. "Door de mars nu te verbieden bestaat de kans dat alles uitmondt in totale chaos", aldus Brusselmans.
 

De organisatoren bekijken of ze ook een spoedprocedure bij de Raad van State kunnen opstarten. Sowieso zullen ze ook nog de route aanpassen. De Mars Tegen Marrakesh start zondag om 12 uur aan Brussel-Centraal.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!