KIES19: Moeder Dries Van Langenhove: "Zo trots op mijn zoon na alles wat hij heeft doorstaan"

maandag 27 mei 2019 - 16:30
Kirsten Simons
De moeder van Dries Van Langenhove is erg trots op haar zoon. Hij haalde met Vlaams Belang een erg hoge score in Vlaams-Brabant. "En dat na alles wat hij heeft moeten meemaken", zegt moeder Ann September vol trots.

“Ik ben heel trots op Dries", zegt mama Ann September. "Maar voor alle duidelijkheid, ik ben trots op alle drie mijn kinderen. Wat Dries nu gepresteerd heeft is iets bovenmaats, hoe hij is blijven rechtstaan. Hij zei vaak ‘Moeke, ik heb gelijk, ik sta recht in mijn schoenen. Ik kan en mag blijven staan.’ Dat is natuurlijk waar, maar je moet het wel doen natuurlijk. Ik kijk echt naar hem op. Iemand van 25 jaar die zo iets doorstaan heeft en toch blijft doorgaan: geweldig is dat.”  

Schild&Vrienden

Dries Van Langenhove is geen onbesproken figuur. Hij is voorzitter van het uiterst-rechtse Schild&Vrienden, tegen wie een gerechtelijk onderzoek loopt na onthullingen over racistische en discriminerende berichten achter de schermen. "Het waren zes maanden van enorm wisselende gevoelens, heel veel ups en veel downs", zegt Ann daarover. "Het feit dat de reportage (in Pano n.v.d.r.) de mensen wou doen geloven dat Schild en Vrienden iets is wat ze helemaal niet zijn. Het was iets wat heel mooi was voor veel jonge mensen in Vlaanderen en de reportage wou dat kapot maken. Dat vond ik heel erg. Dat was een groot verlies voor veel jonge mensen. We kregen wel heel veel steunbetuigingen. De mensen die ons kennen hebben nooit getwijfeld over Schild&Vrienden. Ze hadden meteen door dat er iets niet klopte."

Steun en toeverlaat

Dries zegt zelf over zijn moeder dat ze zijn grote steun en toeverlaat is. “Ik zie dat niet als een taak, het is een aanvoelen", zegt Ann nog. "Ik heb drie kinderen en ik zie ze alle drie verschrikkelijk graag. Ik zou daar echt alles voor doen. Ik zou op eender welk moment alles laten vallen als ze het me vragen. Dat zit in mijn natuur, ik ben maar gelukkig als zij gelukkig zijn.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!