KIES19: Dieter Van Besien verkozen, maar zijn broer Wouter niet

maandag 27 mei 2019 - 16:42
Kristel Smout
Dieter Van Besien van Groen, voormalig schepen in Haacht, krijgt een zitje in de Kamer. Hij is dus verkozen terwijl zijn broer Wouter Van Besien in Antwerpen niet verkozen is.

Dieter Van Besien uit Haacht is een gelukkig man. Hij mag voor Groen in de kamer zetelen, terwijl zijn veel bekendere broer Wouter niet verkozen is. Wouter is de vroegere partijvoorzitter van Groen. "Ik ben heel tevreden", zegt Dieter van Besien, "niet alleen voor mezelf maar ook voor de hele provincie Vlaams-Brabant. Daar heeft Groen het heel goed gedaan. In steden waar we mee besturen zoals in Leuven en Gent, worden we de grootste partij. Maar ik ben wel verrast door de vooruitgang van Vlaams Belang. Ik denk dat we niet goed ingeschat hebben hoe groot de angst is bij de mensen." 

Geen ruzie in de familie

Het is toch wel opvallend dat Dieter verkozen is en zijn broer Wouter niet. "Dit zorgt zeker niet voor wrevel," vertelt Dieter. Wouter is heel blij voor mij. We vinden het jammer dat hij niet verkozen is, maar hij zal snel zijn weg vinden want er zijn meer dingen in het leven dan politiek alleen." Hoewel de interesse voor politiek wel al jaren in de familie zit. "Ik heb ooms gehad die in de politiek zaten bij de vroegere Volksunie. Mijn broer en ik hebben die strijd gezien en wij begrijpen ook waar die Vlaamse strijd toen vandaan kwam. Maar wij vinden dat er nu andere thema's zijn die belangrijker zijn om voor te strijden, zoals het klimaat en een sociale maatschappij."

Schepen in Haacht 

Dieter van Besien was tot vorig jaar schepen in Haacht, maar hij kijkt uit naar zijn nieuwe functie in de Kamer. "Ik heb er absoluut zin in. Er zijn thema's die me heel erg interesseren zoals fiscaliteit en financiën. Ik ben niet echt gespecialiseerd in iets. Ik ben informaticus van opleiding, maar ik kan me inwerken in elk politiek thema." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!