Kapper Willy bergt de scharen na vijftig jaar op

donderdag 13 december 2018 - 08:45
Lore Van Acker
Op 29 december sluit Willy Van Den Nest definitief de deuren van zijn kapsalon in de Warandestraat in Liedekerke. Na vijftig jaar legt hij zijn scharen neer en gaat op pensioen.

Toen hij 19 jaar oud was begon Willy zijn carrière als kapper. Willy’s Kapsalon zit iedere dag afgeladen vol.  "Met de tijd leer je veel mensen kennen en dat is echt plezant. Ik werk niet, ik amuseer mij", zegt Willy. "Ik ben ook echt een babbelaar en maak met iedereen een praatje. Dan creëer je een hechte band met je klanten." Daarbij komt nog een voordeel: een knipbeurt bij Willy kost slechts 10 euro. "Ik vind het plezant om niet te duur te zijn. De meeste mensen zijn die prijs al meerdere jaren gewoon en ik had geen zin om de prijzen te verhogen."  

Opvolging

Willy heeft wel al voor opvolging gezorgd. De uitbaters van de naburige kebabzaak hebben het kapsalon overgenomen. Hun zoon Sedi zal de kapperszaak onder een andere naam openen. "Ik hoop dat mijn klanten hem ook een kans gaan geven. De jongeman heeft veel talent. Toch ga ik niet ontkennen: 29 december zal een emotionele dag worden voor mij", zegt Willy. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!