Inbrekers zoeken iedere dag naar cash geld in leegstaande villa

vrijdag 30 november 2018 - 05:48
Harald Scheerlinck
Een leegstaand huis op de Lenniksebaan in Dilbeek is het slachtoffer van een hardnekkige legende. Al meer dan een week probeert een groep jongeren er iedere dag in te breken. Volgens geruchten zou er veel cash geld verstopt liggen in de villa.

De politie van Dilbeek heeft de handen vol met patrouilleren in de buurt van het leegstaande huis. Een maand geleden werd er voor het eerst ingebroken. De dieven maakten toen 850 euro buit. De buurtbewoners voelen zich niet meer veilig nu er iedere dag verschillende jongeren rond het huis lopen in een poging om binnen te dringen. Vannacht alleen al zijn er zo'n 50-tal mensen gearresteerd in de buurt van het huis. "Dit is een vreemd verhaal", vertelt burgemeester Willy Segers (N-VA). "Het is een kat- en muisspel voor de politie, want je moet mensen op heterdaad kunnen betrappen. Onlangs moesten we zelfs een helikopter inzetten om de buurt te verkennen."

Misdaadroman

Het huis wordt momenteel niet bewoond en is intussen dicht getimmerd om ongewenst bezoek buiten te houden. Het verhaal over het vermeende geld verspreidt zich als een lopend vuurtje op de sociale media. De politie plaatste ook al affiches rond het huis met daarop de boodschap "Politie Dilbeek kijkt mee". Zo willen ze inbrekers afschrikken, maar voorlopig zonder veel resultaat.  "Het begint op een slecht geschreven misdaadroman te lijken. Het mag stilaan stoppen", aldus burgemeester Segers.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!