Geef geen dier als kerstkado

woensdag 12 december 2018 - 12:09
Yasmina El Messaoudi
Het is verleidelijk om met de feestdagen een schattige puppy of een lieve kat cadeau te doen. Maar vaak komen die dieren uiteindelijk in het asiel terecht. De provincie Vlaams-Brabant begint daarom met een campagne.

"Kies bewust voor dieren, geef ze niet zomaar cadeau". Met die affichecampagne wil de provincie Vlaams-Brabant mensen overtuigen om geen huisdier te schenken. Want die zijn niet altijd gewenst door diegene die ze krijgt, zegt Lieven Elst van de provincie Vlaams-Brabant. "Mensen weten vaak niet hoe ze met een huisdier moeten omgaan of hebben niet de juiste voorzieningen. Zo ontstaan er problemen en komen ze vaak in het asiel terecht. Je moet echt goed nadenken vooraleer je een dier neemt."

Vijver of kanaal

"Populair zijn natuurlijk de puppies en de katjes", gaat Lieven verder. "Die zijn heel lief en schattig in het begin maar nemen natuurlijk andere proporties aan als ze groter worden. Net als de hangbuikzwijntjes die later meer een last worden dan een plezier". Ook roodwangschildpadjes worden vaak cadeau gedaan maar eindigen vaak in een vijver of kanaal. "En daar hebben ze echt niet om gevraagd", besluit Lieven. De affiches en postkaartjes zullen in dierenspeciaalzaken liggen en de campagne wordt intussen al flink gedeeld op Facebook. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!