Fietsersbond wil veiliger kruispunt na dodelijk ongeval in Kapelle-op-den-Bos

woensdag 12 december 2018 - 20:44
Jeroen Tuytten
kruispunt Kapelle-op-den-Bos
In Kapelle-op-den-Bos pleit de fietsersbond om het kruispunt van de Spoorwegstraat en de Oudstrijdersstraat veiliger te maken. Daar kwam vorige week vrijdag een 17-jarige jongen om het leven toen hij onder een bus van De Lijn terechtkwam.

Leo Nederlof van de lokale fietsersbond zegt dat hij het bewuste kruispunt ook gevaarlijk vindt. "De ruimtelijke ordening is wat ze is. Het is een erfenis van dertig, veertig, vijftig jaar geleden waarbij nauwelijks aandacht aan de fietser is besteed", zegt hij. "Vlakbij ligt er een grote middelbare school, dus zijn er op bepaalde uren van de dag veel fietsers. D'er rijden ook lijnbussen."

overleg

Leo Nederlof spreekt over een complexe situatie zoals er nog vier, vijf in de gemeente zijn. Nederlof doet een oproep. "We moeten aan tafel gaan zitten met het gemeentebestuur, eventueel met de politie en wat verkeersdeskundigen om te kijken wat er kan gedaan worden om de situatie veiliger te maken." 

niets doen is geen optie

Ook toekomstig burgemeester Renaat Huysmans(N-VA) wil het kruispunt aanpakken. "We gaan zeker onderzoeken om het kruispunt veiliger te maken. De gevaarlijke situatie wordt al lang door de buurt aangekaart. Ik merk het ook wanneer ik als arts op huisbezoek moet gaan in de buurt. We gaan overleggen met experten en luisteren naar de buurt. Niets doen, is geen optie."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!