Auto rijdt in op markt van Haacht

donderdag 13 december 2018 - 06:50
Kirsten Simons
foto: Google Maps
In Haacht zijn de bezoekers van de wekelijks markt er woensdag met de schrik vanaf gekomen. Een auto reed de markt op en zigzagde met hoge snelheid voorbij de marktkramen.

Toen de interventiedienst van de politiezone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen op de markt toezicht hield, kwam er plots een voertuig aangereden vanuit de Keerbergsesteenweg. Het voertuig negeerde een verbodsbord en reed vervolgens de Markt op. Wanneer de bestuurder de patrouille opmerkte, reed hij met een hoge snelheid voorbij de marktkramen. Verschillende mensen moesten opzij springen, onder hen ook een moeder met haar kinderen. 

Achtervolging

Op de Werchtersesteenweg wil de politie de bestuurder doen stoppen, maar hij negeert het bevel. Hij rijdt verder richting Werchter. Doordat de inspecteurs zijn nummerplaat hadden kunnen noteren en door snel opzoekingswerk in de ANPR-camera's, kon de politie gericht de achtervolging inzetten. In een steegje in Scherpenheuvel tussen twee woningen werd de bestuurder uiteindelijk ingerekend. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. De bestuurder, een 23-jarige man, is geen onbekende voor het gerecht.

Geen kwaad opzet

De burgemeester van Haacht bevestigt dat de bestuurder geen slechte bedoelingen had. "Het was iemand die daar passeerde en blijkbaar de weg niet goed wist en dan maar is doorgereden. Hij raakte daarna in paniek en sloeg op de vlucht. Maar dat is nog altijd geen goede reden dus ik vrees dat de man een tijdje met de fiets zal moeten rijden", zegt Steven Swiggers. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!