Guy De Pré en Günther Neefs veroveren Route 66

maandag 25 juni 2018 - 07:00
Guy De Pré en Günther Neefs doen Route 66
Van 30 juli tot 23 augustus 2018 rijden Radio 2 presentator Guy De Pré en zanger Günther Neefs de Route 66 van Chicago tot LA, dwars door de USA.

Tijdens hun trip gaan Guy & Günther op zoek naar straffe (muzikale) verhalen en ontmoeten we Amerikanen én Vlamingen die langs de Route 66 leven en werken. 

Onderweg keren ze terug naar de roots van de Amerikaanse muziek in de steden langs de Route 66: soul en jazz in Chicago, blues in St. Louis, country in Texas, crooners in Las Vegas, en filmmuziek in LA. De trip heet dan ook toepasselijk ‘Roots 66’.

Volg ze op de voet

Elke  maandag, woensdag en vrijdag kan je op Radio 2 in het programma ‘Spits’ een reportage horen over boeiende mensen, intrigerende locaties, en spannende avonturen op en naast de Route 66. Günther zingt met lokale muzikanten, en zelfs onze Amerika-correspondent Björn Soenens zakt af naar de Route 66 om een duetje te zingen! 

Hier op de site en op onze FB-pagina kan je de avonturen van Guy & Günther op de voet volgen aan de hand van foto’s en filmclips.

Er verschijnt een vinylplaat en een cd waarop je een Günther Neefs hoort zoals je hem nog nooit hebt gehoord: back to the roots, puur en ongepolijst. Er verschijnt bovendien ook een roadmovie op DVD. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!