Guy & Günther in Amerika: het dagboek (4)

woensdag 8 augustus 2018 - 09:04
3 weken lang doorkruisen Guy De Pré en Günther Neefs de VS, van Chicago tot Los Angeles, via Route 66. Ze gaan op zoek naar de roots van de Amerikaanse muziek… Volg hun ervaringen op de voet in hun dagboek.

DAG 7

We blijven in de staat Oklahoma vandaag. We rijden naar Oklahoma City, de hoofdstad. Een kort ritje. Onderweg passeren we eerst het plaatsje Stroud waar het Rock Café ligt. Een restaurantje dat uitgebaat wordt door Dawn Welch. 

Niet meteen een naam die een belletje doet rinkelen, maar het figuurtje Sally, het vriendinnetje van Bliksem McQueen in de film Cars, is gebaseerd op Dawn. Ze is er zelf niet, maar Beverley werkt er al 17 jaar en kan ons alles vertellen. 

In 2008 was er een grote brand, die het hele restaurant verwoestte. De enige die de brand overleefde was bakplaat Betsy. Betsy is intussen gerestaureerd en alle hamburgers worden weer op haar gebakken.

Wat verder komen we voorbij een klein huisje waar ‘Gallery’ op staat, de gallerij van Jerry McClanahan. Hij schreef het boek ‘EZ66’, dé Route 66 bijbel. Als kind vond hij een boek met foto’s van de Route 66. Dat gaf hem inspiratie om die foto’s zelf te maken en na te schilderen. Hij heeft de Route 66 dus ook al ontelbare keren gedaan.

National Memorial

In Oklahoma City zelf stoppen we ook even bij de ‘National Memorial’. Een herdenkingplaats voor de slachtoffers van de aanslag die er plaatsvond in 1995. Timothy McVeigh parkeerde een zelfgemaakte bomauto naast een van de overheidsgebouwen, daarbij vielen 168 doden. Die worden hier herdacht door de 168 lege stoelen.

’s Avonds hebben we een afspraak met Vlaming Bart Vleugels die in Oklahoma City woont en ons ook al verwelkomde in een filmpje. Ga het zeker eens bekijken op onze site.

DAG 8 

38 graden en we hebben een stevige rit voor de boeg. Onze dag begint met een museumbezoek in Clinton. Daar ligt één van de mooiste Route 66 musea. Jaarlijks krijgen ze zo’n 15.000 roadtrippers over de vloer.

Net voor de grens met Texas komen we, tot nu toe, één van de gekste dingen tegen op Route 66: de ‘Curiosity Shop’ van Harley. Het is eigenlijk niet eens een winkel want je kan er niets kopen. 

Wat het dan wel is, is moeilijk uit te leggen. Harley ontvangt er mensen, verkoopt wat vuile praat en zingt af en toe een liedje. Hij noemt zichzelf dan ook ‘the mediocre musician’. Ook Günther doet uiteraard mee (met zingen, niet met vuile praat verkopen).
 

De grootste

Eten doen we vanavond in de ‘Big Texas Steak Ranch’. Een groot steakrestaurant dat bekend is omdat je er een steak van maar liefst 2 kg kan eten. Wie de steak (en alle bijhorende gerechten) opkrijgt binnen het uur, moet niet betalen én komt op de wall of fame.

Vooraan is er een podium waar iedereen zijn kans kan wagen. De snelste ooit deed het in 4 minuten. Ongeloofelijk! YI-HAH, hello Texas!

Ontdek ook de vorige afleveringen van het dagboek van Guy & Günther

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!