Guy & Günther in Amerika: het dagboek (3)

maandag 6 augustus 2018 - 08:07
3 weken lang doorkruisen Guy De Pré en Günther Neefs de VS, van Chicago tot Los Angeles, via Route 66. Ze gaan op zoek naar de roots van de Amerikaanse muziek… Volg hun ervaringen op de voet in hun dagboek.

DAG 5

We zijn weer vertrokken voor een stevige trip van zo’n 400 km. Deze keer richting Springfield in Missouri. We rijden eerst door het dropje Cuba waar een paar mooie muurschilderingen te zien zijn. 

Wat verder, in Fanning, komen we de tweede grootste schommelstoel ter wereld tegen en de grootste langs Route 66. 13 meter hoog is-ie en in de eerste plaats gemaakt om de aadacht te trekken van voorbijrijdende roadtrippers en ze naar het bijhorende winkeltje te lokken.

Als je denkt dat in Amerika echt alles mogelijk is, dan heb je groot gelijk. Het bewijs daarvan komen we tegen in Pulaski County, een klein plaatsje met maar 33 inwoners. Daar ligt het Devil’s Elbow café. Het is een klein donker kroegje en bekend omdat het plafond dat vol met bh’s hangt. Het is de gewoonte om er twee dingen achter te laten: een bankbiljet van je eigen land én je bh. Beiden krijgen een mooi plekje aan de muur.

Gelegenheden om iets te eten zijn er met hopen langs de Route 66, maar er is er maar eentje met zo’n schaterlachende serveerster als in Conway. Jeanie loopt er al 18 jaar schaterend de klanten te bedienen. ‘Lachen is gratis’, vertelt ze. En het werkt aanstekelijk!

DAG 6

Er staan vandaag 3 staten op het programma. We vertrekken in Springfield in Missouri richting Tulsa in Oklahoma. En onderweg rijden we ook nog een klein stukje door de staat Kansas. We passeren opnieuw een authentiek bezinestation. De man die het uitbaat heeft maar één doel: een babbeltje doen met iedereen die de Route 66 doet.

Als we Kansas binnenrijden komen we al snel in het plaatsje Galena waar we dit gebouw tegenkomen: Cars On The Route. De makers van de Dinsey-film Cars hebben namenlijk heel wat inspiratie opgedaan op de Route 66 voor de film. Er is zelfs getwijfeld om de film ‘Route 66’ te noemen. Vroeger stond aan dit tankstation de takelwagen waarop het figuurtje Takel uit de Cars gebaseerd is.

We steken de grens over naar Oklahoma waar ook ons einddoel ligt voor vandaag. In Foyil rijden we nog even langs de grootste totempaal in de wereld. We komen dan ook in een gebied met veel Native Americans. De totempaal werd gebouwd in 1937 door Ed Galloway en is gemaakt van 100 ton zand en stenen. De man is er 5 jaar mee bezig geweest.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!