Sint-Niklaas stopt met roken

dinsdag 28 mei 2019 - 09:16
Anke Van Meer
Foto: Pixabay
De stad Sint-Niklaas wil zoveel mogelijk rokers overtuigen om te stoppen met roken. Daarom lanceren ze de campagne: 'Sint-Niklaas stopt met roken'.

“We merken dat er in België nog 20% van de Vlamingen rookt”, vertelt Fenne-Chien Huylebroeck van Logo Waasland. Logo Waasland wil in samenwerking met de stad Sint-Niklaas zoveel mogelijk rokers overtuigen om de sigaret aan de kant te zetten.

Rookstop

“Iedereen weet dat er veel schadelijke gevolgen zijn aan roken”, gaat Fenne-Chien Huylebroeck verder. “We gaan tijdens de campagne beginnen met het verspreiden van affiches en folders. We hopen ook apothekers en huisartsen te overtuigen om een gesprek aan te gaan met rokers.”

Op woensdag 19 juni wordt er in Sint-Niklaas een infomoment georganiseerd voor rokers en niet rokers waar mensen komen vertellen over hoe je kan stoppen en wat de gevolgen zijn van roken voor de gezondheid.

Groepscursussen

“We gaan ook groepscursussen organiseren vanaf september. Het is makkelijker om in groep en onder begeleiding te stoppen”, zegt Fenne-Chien. “Op die manier stijgt de kans om definitief te stoppen omdat je dan begeleid wordt door een tabakoloog. Daarnaast werkt het ook als de mensen rondom jou stoppen, want dan kan je tips uitwisselen en valkuilen.”

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!