Netwerk van cannabisplantages opgerold

donderdag 13 december 2018 - 19:14
Nico Teirlinck
Er is in Oost-Vlaanderen een netwerk van cannabisplantages opgerold. Het gaat om 8 plantages in totaal, en ook nog eens 2 plantages in West-Vlaanderen.

In maart startte de Federale Gerechtelijke Politie van Oost-Vlaanderen met een onderzoek naar een bende die cannabisplantages opzette. In september werd een eerste plantage opgerold in Merendree, met meer dan 5000 planten. Al snel bleek dat de Politie van Aalter/Knesselare ook met een onderzoek bezig was rond cannabisplantages. In oktober werden op 3 locaties plantages ontdekt. De krachten werden gebundeld en zo kon uiteindelijk een netwerk van 10 plantages worden opgerold, onder meer ook in Oostakker, Deinze en Wetteren. 

De bende huurde ook opslagruimte in Gent. Daar werden zakken met cannabis, alarmpistolen, een vuurwapen, nummerplaten en 400.000 euro cash gevonden. 

Opvallend : de bende gebruikte ook mobiele cannabisplantages. Ze bouwden grote koeltrailers om tot plantage, en die konden ze dan gemakkelijk van de ene locatie naar de andere verplaatsen. 

Er zijn 10 verdachten opgepakt. Drie ervan zijn aangehouden. Vijf verdachten zijn vrijgelaten onder strenge voorwaarden. En een 46-jarige man die een belangrijke rol had in de bende, is opgepakt in Portugal en overgebracht naar ons land. 

Ondertussen roept de politie verhuurders van loodsen op om extra alert te zijn. Als ze verdachte zaken vaststellen in hun loods (zoals bijvoorbeeld een hoog elektriciteitsverbruik), moeten ze contact opnemen met de lokale politie. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!