Investeringen in tramnet: Gent krijgt 11% van het budget

donderdag 13 december 2018 - 09:11
Geert Houck
foto: De Lijn
Minister van verkeer Ben Weyts kondigt voor de komende vier jaar investeringen aan in het tramnet in Vlaanderen. Van de 300 miljoen vloeit 34 miljoen naar in Gent, dat is 11,33%.

Vooral voor kusttram en het Antwerpse tramnet

Het Vlaamse tramnet is verspreid over de Kust (143 km), Antwerpen (126 km) en Gent (62 km), in totaal 331 km. Na een doorlichting, bleek dat er grote investeringen nodig zijn om de tramsporen comfortabeler en veiliger te maken.

Het grootste deel van het budget gaat naar de kusttram en het tramnet in Antwerpen. Gent, met 18% van het aantal tramkilometers, krijgt 11% van het geld.

Houten dwarsliggers vervangen

In Gent gaat het onder andere om het 4 km lange traject van de Poperingestraat in de richting van Wondelgem, waar nog houten dwarsliggers te vinden zijn en waar de wissels dateren uit 1981. "Daar gaan de oude, houten dwarsliggers vervangen, net als die oude wissels. We hebben daar een historische achterstand opgelopen en moeten daar nu dringend in investeren.", zegt Minister Weyts.

Volgend jaar worden ook de tramsporen in de Jozef Vervaenestraat in Ledeberg vervangen. Door de slechte staat van de sporen kan tram 4 niet meer naar de eindhalte in de wijk Moscou rijden. Zolang rijdt er een vervangbus.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!