Gent is matig tevreden met Vlaams geld voor trams

donderdag 13 december 2018 - 15:38
Thomas Van den Hoof
Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts maakte donderdag een reeks investeringen bekend voor de tramnetwerken in Antwerpen en Gent en voor de kusttram. Gent krijgt 30 miljoen euro toegewezen, geld dat zal dienen voor de renovatie van de tramsporen. Maar de stad had graag méér gewild.

Schepen van mobiliteit Filip Watteeuw is gematigd tevreden: "We zijn natuurlijk blij met het geld dat we krijgen. Want de renovatie van de tramsporen is broodnodig. Dat is iets wat Gent al heel lang vraagt. Ons tramnetwerk is tot op de draad versleten."

Achteraan in de rij

Tegelijk voelt Watteeuw zich mis bedeeld. "Dit is alleen maar het op punt stellen van het bestaande netwerk. Maar ik wil meer. Ik verwacht van De Lijn offensieve investeringen om meer mensen op de bus of de tram te krijgen." Watteeuw verwijst daarmee naar een ander dossier dat al lang aansleept. "Er ligt bijvoorbeeld een dossier klaar bij de Vlaamse regering voor de aanleg van de nieuwe tramlijn 7. Het wordt de hoogste tijd dat die werkzaamheden worden aangevat. Alleen zo kan je meer mensen verleiden om het openbaar vervoer te gebruiken."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!