Een brandende ster voor Nikita

donderdag 29 november 2018 - 17:02
Anke Van Meer
Donderdagmiddag startte in Lochristi een fietsmarathon voor het goede doel. Tot vrijdagmiddag wordt er al fietsend een digitale ster brandende gehouden. De fietsmarathon wordt georganiseerd in het kader van de Warmste Week. Behalve een evenement voor het goede doel, is de fietsmarathon er vooral om Nikita te herdenken. Dat is een meisje dat tien maanden geleden omkwam in een verkeersongeluk.

Al fietsend herdenken

24 uur lang wordt Nikita Everaert herdacht. Het meisje van 16 jaar uit Destelbergen verongelukte op 19 februari op het kruispunt van de Antwerpsesteenweg met de Orchideestraat. Om haar te herdenken organiseerde haar school een fietsmarathon in het kader van de Warmste Week. Het idee kwam van enkele vriendinnen. Tijdens deze marathon zamelen ze geld in voor de Fietsersbond en een vzw ten voordele van broers en zussen van verkeersdoden.

Sterrenkind

Bijzonder aan de fietsmarathon is dat de fietsers 24 uur lang een digitale ster brandende houden. “Aan de twee fietsen is er een groot licht gekoppeld. Dat is een ster. Dat is onze ster voor Nikita”, vertelt Veerle die de benefietavond mee organiseert. “Behalve een fietsmarathon is er ook een lesmarathon. Al meer dan honderd leerlingen nemen daaraan deel.”

“Het is hartverwarmend. Dat Nikita niet vergeten wordt. Edugo is een topschool", zegt de moeder van Nikita geëmotioneerd. "Het is bijna tien maanden geleden, maar het leeft hier nog. Dat is heel mooi."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!