1ste vrouw die Humo’s Comedy Cup wint is een Oost-Vlaamse

donderdag 13 december 2018 - 07:53
Anke Van Meer
Amelie Albrecht uit Dendermonde werd eind mei nog 2de in de Humorklas van Radio 2. Woensdagavond won ze als 1ste vrouw ooit Humo’s Comedy Cup.

Humo’s Comedy Cup is één van de belangrijkste wedstrijden voor nieuw comedytalent in Vlaanderen.  Amelie Albrecht won overtuigend.

Comedytalent in Vlaanderen

De drie finalisten werden uitgekozen uit bijna 100 kandidaten. Voor ze in de finale stonden, moesten ze enkele voorrondes overleven. In de finale nam Amelie het op tegen Sander Vanderveeren uit Gent en Jasper Posson uit Antwerpen. 

"Ik had een goed gevoel na mijn optreden, maar de twee anderen waren ook zeer sterk. Moeilijke keuze dus, maar na veel stress mag ik me de winnaar noemen. Doet deugd", zegt Albrecht. "Wat me deed winnen? Goh, mijn stijl is droog. Zeer droog. Ze noemen mij onverschillig. En ik produceer geen typische vrouwenmoppen.”

“We hebben niet lang getwijfeld”

Amelie Albrecht is doorleefd en echt, en door zichzelf onderuit te halen, doet ze de zaal doet daveren. Ook volgens juryvoorzitter Guy Mortier: "Het is nooit eerder gebeurd dat we bij de beraadslaging er zo snel uit waren." 

Amelie is een pakket waar alles in zit

Guy Mortier, juryvoorzitter

"We vonden het binnen de jury een zeer sterke finale. Hoog niveau, niemand viel er tussenuit. Maar Amelie is een pakket, waar alles in zit: zeer goeie grappen, présence, een heel eigen stijl en het is hoogst komisch gebracht. Verdiende winnaar. En dat ze een vrouw is? Dat speelde op geen enkel moment mee", zegt de oppersnor van het onafhankelijk weekblad voor radio en televisie. "De twee anderen? Veel talent, maar het mag nog iets meer wervelen."

Een mannenwereld

De comedywereld is overwegend mannelijk, maar nu wint er dus voor het eerst een vrouw. En die overwinning is terecht. “De tijd dat vrouwen per definitie niet grappig gevonden werden, is voorbij”, zegt Amelie. “Ik merk gelukkig zelf weinig van die vooroordelen. In mijn moppen ben ik redelijk onverschillig en droog. Dat is misschien atypisch een vrouw. Maar ik heb het nooit over het feit dat ik een vrouw ben.”

Het is niet de eerste keer dat ze in de prijzen valt. Dit jaar werd ze tweede in de Radio 2 Humorklas.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!