Sennek met "A Matter Of Time" naar Lissabon

maandag 5 maart 2018 - 14:52
Sennek
De VRT maakt het liedje bekend waarmee Sennek naar het Eurovisiesongfestival gaat.
Met "A matter of time" zal ze in mei België vertegenwoordigen in Lissabon.

"Het sfeervolle liedje "A Matter Of Time" beschrijft hoe je schoonheid kan zien in vergankelijkheid, hoe je de schoonheid kan vinden in iets waardevols dat stuk gaat” vertelt Sennek. Met het nummer wil ze de boodschap meegeven dat door tegenslag en nare ervaringen, mensen kunnen groeien en beseffen dat in de kleine dingen ook veel schoonheid zit.

Sennek schreef het liedje samen met Alex Callier van Hooverphonic en met de Franse producer Maxime Tribeche.
Samen met 18 landen zal Sennek haar liedje zingen tijdens de eerste halve finale op dinsdag 8 mei. Vanzelfsprekend zien en horen we haar ook tijdens de finale op zaterdag 12 mei.

De jurk

Laura is ontzettend trots om voor de podiumoutfit in Lissabon te kunnen samenwerken met de bekende Belgische modeontwerpster Veronique Branquinho.
Veronique was van 2009 tot 2011 artistiek directeur voor Delvaux en geeft les als gastdocent aan de Antwerpse Academie.

De theepot


Bij de eerste zin van het nummer én de gebroken theepot uit de video hoort een bijzondere anekdote. Tijdens het schrijven zat Laura met Alex Callier, die net thee had gezet, in de studio. Helaas viel zijn elegante glazen theepot op dat moment om en brak in stukken. Zo kwamen Laura en Alex op de inspiratie voor de eerste zin. Het beeld van de gebroken theepot werd nadien in de videoclip verwerkt.

De videoclip

De videoclip voor "A Matter Of Time" werd opgenomen in Résidence Palace, een vervallen art déco zwembad in Brussel.

Ikea

Sennek is de artiestennaam van Laura Groeseneken uit Leuven. Sinds 2014 zingt en speelt Laura bij Ozark Henry. Met wie ze de afgelopen jaren op grote binnen- en buitenlandse podia.
stond. Laura werkt in het dagelijkse leven als visual merchandiser bij Ikea.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!