Ontdek de 43 nummers van het Eurovisie Songfestival 2018

dinsdag 8 mei 2018 - 08:02
Vanavond om 21 uur stemt Songfestivalminnend Europa de tv en de radio naar jaarlijkse traditie af op de 1e halve finale van de liedjeswedstrijd. Ook onze deelneemster Sennek komt aan de beurt in die eerste halve finale. Zij heeft alvast een sterke indruk gegeven tijdens de laatste generale repetitie.

Volgens Philip Houtermans van Songfestival.be heeft ze het uitstekend gedaan. "Ze kwam heel sterk over", zegt hij vanuit het perscentrum van het Songfestival in Lissabon. "Het was haar beste optreden tot nog toe. Ze stond vol zelfvertrouwen op het podium en haar zang was perfect."

"Haar act begint met een lichtbundel op haar hand terwijl ze die voor haar ogen houdt. Zodra de lichtbundel haar hele gezicht bestrijkt, doet ze haar hand weg en opent ze haar ogen. Dat is een heel sterk beeld. Na afloop kreeg ze veel applaus uit de zaal, meer dan de acts die voor haar kwamen."

"Ik denk wel dat Sennek naar de finale doorstoot. Op basis van wat ze vanavond heeft gepresteerd, zou het oneerlijk zijn mocht ze in de halve finale stranden. Bij de bookmakers staat ze momenteel samen met Finland op een gedeelde 11e plek in de totale rangschikking."

Ook op Radio 2

De 1e halve finale van het Songfestival met Sennek kan je vanavond vanaf 21 uur rechtstreeks volgen op Radio 2. Caren Meynen en Vanessa Van Hove zijn jullie gastvrouwen.

Wie zijn de andere kandidaten?

In de afspeelijst hieronder kan je alle 43 songs bekijken die dit jaar meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Klik links boven op het lijstje om de video's te selecteren! 

Top 3 van de bookmakers:

1. Israel - Netta met "Toy"
2. Noorwegen - Alexander Rybak met "That's How You Write A Song"
3. Estland - Elina Nechayeva met "La Forza" 

Benieuwd of het allemaal uitkomt!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!