Maurane, Belgische zangeres met "fluwelen stem", overleden

dinsdag 8 mei 2018 - 07:13
De Belgische zangeres Maurane is overleden. Maurane werd gezien als een van de beste stemmen van het Franstalige lied. Ze werd 57 jaar oud.

Met haar "voix de velours" (fluwelen stem), uitmuntend gevoel voor muzikaliteit en jazzy stijl maakte Maurane - met haar echte naam Claudine Luypaerts - vanaf de jaren 80 vooral naam in de Franstalige wereld. Bekende nummers zijn "Toutes les mamas", "Sur un prélude de Bach", "Danser", "Pas gaie la pagaille" of "Tu es mon autre", een duet met Lara Fabian.

Maurane trad op in de belangrijkere Franse zalen en stond op de grote Franse podia, niet zelden geflankeerd door grote namen uit de Franstalige muziekwereld.

Comeback

De voorbije twee jaar moest Maurane noodgedwongen al haar optredens annuleren door stemproblemen. Vorig weekend maakte ze net haar comeback, onder meer tijdens het Irisfeest in Brussel. Ze werkte aan een hommage voor Jacques Brel.

Maurane kreeg in ons land in 2003 de onderscheiding van ridder in de Kroonorde. In Frankrijk werd ze in 2011 gedecoreerd als officier in de Orde van Kunst en Letteren. Behalve als zangeres was ze ook als actrice actief, meest recent nog in de Franse film "Le Collier rouge" (2018) van regisseur Jean Becker.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!