Een nieuwe bruisende muzikale week

donderdag 28 juni 2018 - 16:50
Keek op de week
De zomervakantie staat voor de deur. Maar eerst pakken we nog eens uit met het wekelijks nieuws van het reilen en zeilen van onze artiesten.

Blof

Het Zeeuws dorp Zoutelande ontvangt meer toeristen na de hit van Bløf en Geike Arnaert. Burgemeester Rob van der Zwaag zegt dat het toerisme sinds het liedje duidelijk is toegenomen. 
De bezoekers gaan ook altijd op zoek naar het oude strandhuis uit het nummer, "maar dat bestaat helemaal niet", zegt de burgemeester.
Blof nodigt alle inwoners van Zoutelande uit voor Concert at Sea. Ze mogen op 28 juni gratis naar binnen bij het festival op de Brouwersdam in Zeeland.

Top Pops

In Tongeren werd deze week een nieuwe meidengroep Top Pops gelanceerd. De groep bestaat uit vier jonge vrouwen die na audities werden geselecteerd. Hun eerste single is "De nacht van je dromen".

Les Misérables

Volgend jaar wordt, na 20 jaar, de musical Les Misérables in Vlaanderen nog eens opgevoerd. De musical, gebaseerd op het werk van Victor Hugo, komt op 22 en 23 maart 2019 naar Vorst Nationaal.
Het wordt een orginele, Franstalige versie met Nederlandstalige en Engelstalige boventitels. 

Lou Deprijck 

De 72-jarige Lou Deprijck is getrouwd met de 40 jaar jongere Thaise verpleegster Thaise Paaan. Het is zijn derde huwelijk.

Trisha

Zangeres Trisha, de ex van Ignace Crombé, stopt met zingen en opent een fitnesscentrum met binnenspeeltuin in Izegem. Af en toe zal ze nog eens zingen in haar fitnesscentrum. 
 

Willy Sommers

Willy Sommers zal op zaterdag 18 augustus voor het eerst optreden op Pukkelpop. Mauro Pawlowsky vroeg Willy of hij mee wou optreden met zijn groep Mauro Pawlowski & De Kempenzonen
Ook Daan, acteur Rik Verheye en Sennek zullen er bij zijn. De Kempenzonen zijn een vijftigkoppige brassband uit Tielen. 

Campus 12

Ketnet pakt vanaf maandag 3 september uit met 'Campus 12', een nieuwe reeks van Studio 100. Het is de opvolger van 'Ghost Rockers', dat na vier seizoenen wordt stopgezet. 'Campus 12' speelt zich af in de volkse bokswereld enerzijds en de elitaire zang- en theaterwereld anderzijds. Muziek speelt een belangrijke rol in de jongerenserie. Het koor uit 'Campus 12' zal de grootste Studio 100-hits in een Engelstalig jasje steken. Zo klinkt 'Jij bent de bom' van K3 plots als 'You're the bomb' en wordt 'Vrije val' van Spring 'Give it all'. 

Natalia

Op 15 augustus lanceert Natalia haar eigen fietsroute in De Kempen. In 'Joe Velo' kom je langs de plaatsen die haar nauw aan het hart liggen. Deze fietsroute is een initatief van de collega's van Joe.

DIABLO BLVD 

DIABLO BLVD kondigt hun allereerste headline show aan in de Ancienne Belgique, op maandag 10 december. Deze show zal meteen ook hun laatste zijn, aangezien de band besloten heeft om er na 13 jaar mee te stoppen. 

Sennek

Sennek neemt onbetaald verlof om nieuwe liedjes te schrijven. Gedurende 4 maanden zal ze aan het werk zijn in La Campagne, een rustige buitenwijk van Parijs. Samen met Maxime Tribeche, die ook haar Songfestivallied "A Matter of Time" producete, gaat ze vijf à zes liedjes opnemen.

Sergio

Sergio gaat samen met het Praags Filharmonisch Orkest optreden. Met het programma 'Rock the opera' waarin vijftig jaar rockgeschiedenis bezongen wordt. Met klassiekers van Queen, Deep Purple, Led Zeppelin, Pink Floyd, The Police, U2 en The Rolling Stones. Sergio kan je aan het werk zien op 24 november in Antwerpen, op 25 november in Gent en op 26 november in Luik. 

Nieuwe concerten

Boef: 18 oktober in Trix in Antwerpen
The ABBA Story - Thank You For The Music: 2 november in Stadsschouwburg in Antwerpen
Enrique Iglesias: 8 november Paleis 12 in Brussel
Angèle: extra concerten 21 november in Vooruit in Gent, 27 november in AB in Brussel en 30 november in Trix in Antwerpen
DIABLO BLVD: 10 december Ancienne Belgique in Brussel
Florence + the Machine: 7 maart in het Sportpaleis in Antwerpen 
Loreena McKennitt: 4 april in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel
Nick & Simon: 11 mei Ethias Theater in Hasselt en 14 juni in het Kursaal Oostende

Jarig

Er mochten deze week ook weer een aantal verjaardagstaarten aangesneden worden. De gelukkigen zijn Marina Wally (61), Paul Severs (70), Ruben Block (47), Wim Soutaer (44) en Luc Steeno (54).

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!