De laatsten zullen ...

donderdag 10 mei 2018 - 07:00
... altijd de eersten zijn ... die we ons herinneren. Zeker als het gaat over onze artiesten die naar het Eurovisiesongfestival gingen.

Het was nooit leuk om met de rode lantaarn naar huis te komen na het Eurovisiesongfestival. Zelfs als de verwachtingen groot waren. De vreugdetaferelen in Zaventem waren dan iets minder intens. De vermelding in de muzikale geschiedenisboeken waren veel duidelijker.

Dit waren de artiesten die na de internationale liedjeswedstrijd iets meer teleurgesteld naar huis kwamen.

Bob Benny 

Bob Benny ging in 1961 naar Cannes in Frankrijk. Samen met Jimmy Mukalis uit Oostenrijk deelde hij de laatste plaats. Ze kregen elk 1 punt.

Lize Marke

In het Italiaanse Napels zong Lize Marke in 1965 het liedje "Als het weer lente is". Samen met Spanje, Duitsland en Finland deelde ze de laatste plaats zonder punten.

Nicole & Hugo

Nadat 2 jaar eerder Nicole van Hugo thuis moest blijven wegens geelzucht, kreeg dit beroemde koppel uit Wemmel in 1973 een tweede kans om naar het Eurovisiesongfestival te gaan. In Luxemburg zongen Nicole & Hugo in de legendarische paarse pakjes het liedje "Baby Baby". Daarvoor kregen ze 58 punten. Maar niemand deed minder. 

Micha Marah

In 1979 stond Micha Marah op het podium in Jeruzalem. Met weinig enthousiasme zong ze het liedje "Hey Nana". Samen met Oostenrijk sprokkelde ze voor de laatste plaats toch nog 5 punten.

Linda Lepomme

Linda Lepomme ging in 1985 naar Göteborg. Deze voormalige Radio 2-presentatrice vertolkte het liedje "Laat me nu gaan". Ze lieten haar inderdaad in Zweden gaan met 7 punten, die ze kreeg van Turkije.

Barbara Dex

In 1993 stak Barbara Dex het Kanaal over om in Ierland de Belgische kleuren te verdedigen tijdens het Eurovisiesongfestival. Ze belandde onderaan de rechtse kolom van de rangschikking. Het mooie liedje "Iemand als jij"  kreeg nauwelijks 3 punten. Was het zelfgemaakte kleed de oorzaak? Wie zal het zeggen?

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!