Wat draag je best met de feestdagen?

donderdag 13 december 2018 - 14:18
Fabrizio Simone
Foto: Djalil Labyed
Vlak voor de feestdagen zijn heel wat mensen haastig op zoek naar een ideaal cadeau. Maar hoe zorg je ervoor dat je outfit helemaal party proof is? We vroegen het aan Djalil Labyed van Maison Lab uit Genk.

Misschien ben je al aan het nadenken over welke kleren je tijdens het kerstdiner of op oudejaarsavond gaat dragen. Wat draag je bijvoorbeeld als je op kerstavond naar je ouders moet? “Het is altijd leuker als je tijdens de feestdagen iets anders draagt dan de kleren die je aan hebt bij het dagelijks bezoek”, zegt Djalil. “Een coltrui met een zwarte broek en stoere botten of schoenen is voor mannen de perfecte look. Draag je niet zo graag een trui, dan is een wit of zwart hemd ook altijd een goed idee.”

In elke kledingwinkel zie je rond deze periode wel kersttruien hangen. “Da’s gezellig!”, zegt Djalil. “Voor in de zetel kan dat, maar voor een feestje is dat toch te simpel.” Vrouwen kiezen best voor een klassieke look, maar er duikt ook een nieuwe trend op. “Een jurk op kniehoogte met een leuke print is een klassiek verhaaltje”, zegt hij. “Tegenwoordig is de kostuumachtige look voor vrouwen ook erg hot.”

Feestjes op het werk

Op heel wat werkplekken worden er ook kerstfeestjes of nieuwjaarsrecepties georganiseerd. Moet het dan allemaal iets netter? “Zorg voor een professionele uitstraling”, raadt Djalil aan. “Vrouwen letten best op met een te diepe decolleté en een te korte rok of jurk. Het mag niet te sexy worden. Je komt op die feestjes in contact met bazen en je moet er daarna nog mee samenwerken. Je hoeft natuurlijk niet alles te bedekken, maar het mag iets formeler”, lacht hij.  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!