Veel interesse om feestbegeleider te worden

vrijdag 30 november 2018 - 07:50
Ilse Suffeleers
Meer en meer studenten willen feestbegeleider worden op fuiven van de universiteit en hogescholen. 217 studenten zijn aan de opleiding begonnen, en dat is het hoogste aantal tot nu toe.

De feestbegeleiders houden voor, tijdens en na fuiven een oogje in het zeil, zodat de buren geen hinder ondervinden van de feestvierders. Johan Schoofs van UHasselt: "Het is een zwaar engagement, van 10 uur 's avonds tot 4 uur 's morgens vroeg." Er moeten minstens 6 begeleiders zijn bij de fuiven. Maar of dat één lange dienst is, of opgesplitst in twee diensten van drie uur, dat is aan de studenten zelf om dat uit te maken. 

Engagement

Dit jaar is er dus een grote groep feestbegeleiders. Het voordeel daarvan is dat elke feestbegeleider maar één of twee keer per jaar dienst heeft, en dat engagement willen ze wel aangaan. "We doen het om de vereniging te helpen. Als je wil opkomen in het praesidium is het verplicht, en om het zo één keer te doen denk ik wel dat dat meevalt",  waren de reacties bij de kandidaat-feestbegeleiders.  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!