Vananroye gaat Wit-Gele Kruis Limburg leiden

woensdag 12 december 2018 - 17:47
Fabrizio Simone
Foto: Radio 2
Huidig burgemeester van Hasselt Nadja Vananroye (CD&V) stapt uit de politiek. Begin volgend jaar wordt ze algemeen directeur van het Wit-Gele Kruis van Limburg. “Een bewuste keuze”, zegt ze zelf.

Na de gemeenteraadsverkiezingen in oktober kwam de CD&V in Hasselt in de oppositie terecht. Lange tijd werd gedacht dat Nadja Vananroye een prominente plaats zou krijgen op de CD&V-lijst voor de Vlaamse verkiezingen. Maar ze lijkt de politiek nu achter zich te laten en kiest voor een nieuwe uitdaging als de nieuwe algemeen directeur van het Wit-Gele Kruis Limburg.

Terug naar roots

Met deze stap keert Vananroye terug naar haar roots: de zorgsector. Ze was al schepen van welzijn, algemeen directeur van de vzw IN-Z en voorzitter van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. “Ik heb een heel bewuste en positieve keuze gemaakt”, zegt ze. “Het Wit-Gele Kruis is een organisatie die mij al jaren nauw aan het hart ligt. Mijn professionele loopbaan maakt dat het profiel dat men zocht goed bij mij past." Het Wit-Gele Kruis is een organisatie die blijft groeien. “Daar ligt meteen ook mijn grootste uitdaging”, zegt Vananroye. “Het vinden van genoeg verpleegkundigen om kwalitatieve zorg te kunnen blijven bieden.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!