Ruim 130.000 Limburgers leven in armoede

woensdag 17 oktober 2018 - 12:00
Christine Peeters
Foto: Belga Image
Meer dan 130.000 Limburgers leven onder de armoedegrens, dat is 15 procent. En 14 procent van de kinderen in onze provincie wordt geboren in een kansarm gezin. Om dit onder de aandacht te brengen, is het vandaag Werelddag van Verzet tegen Armoede.

"Er is dringend actie nodig", zegt Ann Vanhengel van Opbouwwerk Rimo Limburg. "We willen dat de uitkeringen opgetrokken worden tot de Europese armoedegrens zodat iedereen de mogelijkheid heeft om rond te komen met zijn of haar inkomen. Daarnaast vinden heel wat mensen niet de weg naar de juiste instanties, dus daarom zou het ook beter zijn dat er een automatische toekenning komt waardoor mensen meteen krijgen waar ze recht op hebben. En tenslotte vinden we het belangrijk om mensen actief op te sporen, door bijvoorbeeld op huisbezoek te gaan bij kwetsbare groepen om te kijken of die mensen misschien extra steun nodig hebben.

Manifestatie

Om die Werelddag van Verzet tegen Armoede kracht bij te zetten, wordt er vandaag in Genk een manifestatie georganiseerd met optredens, getuigenissen, hapjes en drankjes.

manifestatie tegen armoede in Genk met optredens

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!