Nederlandse politie is op zoek naar anonieme tipgever van drugslab in Hechtel-Eksel

dinsdag 28 mei 2019 - 06:26
Marc Lens
foto : Belga
De Nederlandse politie gaat via een opsporingsprogramma op tv op zoek naar de man die de politie in Eindhoven belde over het drugslab in Hechtel-Eksel. De politie vond daar na de tip drie doden.

Op 29 januari belde een man anoniem met een prepaid gsm naar de politie met de melding "dat hij een tip wilde geven in België, want daar was iets heel ergs gebeurd." Hij liet ook nog weten dat er waarschijnlijk 3 doden lagen in een lab in Hechtel-Eksel. Daarop verbrak hij de verbinding. Niet veel later vond de Belgische politie de lichamen van de 3 jonge Nederlanders. Ze hadden een fatale dosis koolmonoxide binnengekregen. Het parket in Nederland vermoedt dat er nog geprobeerd is de lichamen te laten verdwijnen.

Geluidsfragment

De politie is nu op zoek naar de anonieme beller en zal daarom het geluidsfragment laten horen. Dat zal gebeuren via de Nederlandse opsporingsprogramma's "Opsporing Verzocht" en "Bureau Brabant" van de Nederlandse politie. De eerste uitzending van Bureau Brabant was maandagavond op Omroep Brabant. Er volgt een herhaling tot dinsdag 17 uur. "Opsporing Verzocht" wordt dinsdag om 20.30 uur op NPO1 uitgezonden en woensdag is de herhaling om 12.05 uur op NPO2.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!